Kolme vuotta vanhempainvapaalla ollut Emma oli juuri palaamassa opintojensa pariin Helsingin yliopistolle, kun vastaan tuli Academic Work Academyn mainos Instagramissa. Tietojenkäsittelytiedettä sivuaineena opiskelleella Emmalla oli jo ennestään kova palo päästä takaisin työelämään ja nimenomaan IT-alalle.
Lue Emman tarina ja miten hän päätyi Academy-koulutuksen kautta IT-alalle.
Kykyä heittäytyä rohkeasti uusiin haastaviin tilanteisiin, kärsivällisyyttä ja ongelmanratkaisutaitoja – näistä ominaisuuksista on usein hyötyä kun hakeutuu IT-alalle.
“Tällä alalla sisäinen kolmevuotiaani pääsee joka päivä kysymään miksi? – ja löytämään uusia ratkaisuja tähän polttavaan kysymykseen,” kertoo Academic Work Academysta valmistunut, ongelmanratkaisusta motivoitunut Software Engineer Emma King.
Jos ongelmanratkaisun lisäksi sisäistä motivaatiokäyrää nostaa erilaiset ohjelmistot ja järjestelmät - tai vaikka kyberturvallisuus ja datan louhiminen, niin jatka lukemista. Alanvaihto IT-alalle on mahdollista 12 viikon intensiivikoulutuksella!
Annetaan kuitenkin Emman jakaa ensin uratarinansa ja kertoa miltä vaihto IT-alalle tuntui Academic Work Academyn 12 viikon kiihdytyskaistan kautta.
Kolme vuotta vanhempainvapaalla ollut Emma oli juuri palaamassa opintojensa pariin Helsingin yliopistolle, kun vastaan tuli Academic Work Academyn mainos Instagramissa. Tietojenkäsittelytiedettä sivuaineena opiskelleella Emmalla oli jo ennestään kova palo päästä takaisin työelämään ja nimenomaan IT-alalle.
“Oli kutkuttava mahdollisuus hypätä töihin toivomalleni alalle ja vielä ilman vuosia kestävää koulutusta.”
Emma laittoi lopulta kaiken peliin, panosti valtavasti hakuprosessiin ja tuli lopulta valituksi mukaan koulutukseen monen hakijan joukosta.
“Academyyn pääseminen oli ihan jättipotti. Pitkän vanhempainvapaan jälkeen paluu opiskelemaan vuosiksi olisi ollut mahdoton yhtälö,” Emma jatkaa.
IT-alalla Emmaa kiehtoi erityisesti pilvipalvelut niiden monipuolisuuden ja jatkuvan kehityksen vuoksi, ja nykyisin hänen työpäivänsä kuluvatkin pilvialustojen parissa.
“Pilvialustoilla voin olla sekä koodari että IT-arkkitehti samanaikaisesti. Mielestäni ala sopii luonteelleni, sillä olen loputtoman utelias ja innostun herkästi uusista asioista.”
Emma on pohdinnoissaan asian ytimessä, sillä juuri tätä IT-alalla työskentely on – uniikki mahdollisuus päästä mukaan seuraamaan alan uusinta teknologista kehitystä ja opettelemaan jatkuvasti uutta.
Emman mukaan 12 viikon opintojakso oli intensiivinen puristus vaikkakin erittäin hyvin järjestetty. Vasta valmistumisen jälkeen työelämässä hän on huomannut, miten valtavan paljon oppia todellisuudessa kertyi lyhyessä ajassa.
“Opiskelu oli kokopäiväistä ja usein vielä iltaisinkin aivoissa humisi kaiken uuden opin painosta,” Emma naurahtaa.
Kaiken intensiivisyyden keskellä koulutuskavereista hitsautuu tiivis ja yhtä köyttä vetävä porukka, joka on tukena ja valmiina auttamaan. Emma kertoo pitävänsä edelleen koulutuskavereidensa kanssa yhteisiä kahvihetkiä – tapa on jäänyt elämään koulutuksen ajalta.
“Koulutuksemme porukalla oli keskenään aivan erilaiset taustat. Oli nuorempia, vähän vanhempia ja kaikilta mahdollisilta eri aloilta. Koulutuksen myötä huomasi konkreettisesti, että aiempi kokemus joltakin muulta alalta on todellakin hyödyksi. Alanvaihtajana IT-konsultti pääsee hyödyntämään aiemman ammattinsa oppeja ja osaamista vaihtelevissa asiakasprojekteissa,” Emma arvioi.
Kesällä läpikäydyn koulutuksen päätteeksi Emma aloitti konsulttiyritys Accenturella, jossa työpäivät sujahtavat ohi eurooppalaisten ja aasialaisten kollegojen kanssa hybridisti niin toimistolla kuin kotona. Työ haastaa, uranäkymät näyttävät valoisilta ja globaalissa ympäristössä työskentely on Emmalle mieluisaa.
Jos Emman tarina alanvaihdosta inspiroi ja uusi ammatti teknologia-alalla sai omatkin sukat pyörimään jaloissa, kannattaa sinun ottaa Academyn some-kanavat haltuun, sekä tilata uutiskirje pysyäksesi kartalla milloin haut seuraaviin koulutuksiin aukeaa. Uutiskirjeen pääset tilaamaan etusivun alaosasta.
Academy-konsepti on suunnattu yksilöille, joilla on palava halu vaihtaa uusiin tehtäviin teknologia-alalle. Konsepti koostuu kolmesta osiosta: motivaatiota ja potentiaalia mittaavasta rekrytointiprosessista, noin 12 viikon vaativasta intensiivikoulutuksesta sekä vakituisesta työsuhteesta Academic Workilla koulutuksen jälkeen. Meillä on vuosien kokemus uranvaihtajien kouluttamisesta, sillä olemme kouluttaneet Suomessa jo lähes 1000 osaajaa uudelle uralle viimeisen n. viiden vuoden aikana!